Forside / Rådgivning / I marken / Planteavl / Teknologi i marken

# Planteavl

Vi kan rådgive om teknologi i marken

Specialister i ny viden

Udviklingen er konstant, og hele tiden dukker nye teknologier op, som kan bidrage til at øge effektiviteten og produktiviteten, og i Velas har vi stærke kompetencer inden for de nyeste teknologier.

Har du brug for rådgivning og sparring inden for blandt andet indkøb, optimal anvendelse og maskiner til forskellige dyrkningssystemer.

Vi kan tilbyde bred rådgivning og er specialister i den nyeste viden. Herunder kan du blive klogere på nogle af de ting, som vi kan rådgive inden for.

Sprøjter og dyser
Farm Tracking
Præcisionsjordbrug

Er præcisionsjordbrug noget for dig? Det kan du blive klogere på i dokumentet, som du kan hente herunder. 

Sprøjter og dyser

Vil du være sikker på, at din udnyttelse er optimal, er det afgørende at træffe det rigtige valg i forhold til dyser. Det korrekte dysevalg sikrer nemlig optimal afsætning af sprøjtemidler og en minimal afdrift.

Når man bruger mange penge på kemi, er det vigtigt, at det bliver afsat ordentligt i marken. Faktorer som vandmængde, luftassistance, bomhøjde og bomstabilitet er alle medvirkende til, at sprøjtevæsken afsættes mest effektivt.

Derfor er det ikke lige meget, hvilken sprøjte du vælger.

Er du i tvivl om, hvilke dyser der egner sig bedst til den enkelte opgave, og som samtidig overholder gældende krav, kan du få vejledning hos Velas.

Farm Tracking

Vil du klare kontorarbejdet på farten, hvad end det er i marken, i traktoren eller rundt på bedriften, er FarmTracking et enkelt registreringsprogram til mobilen, der kan give dig overblikket over dine behandlinger i marken.

Via din telefons GPS-signal får du adgang til information om lige netop den mark, som du befinder dig på. Samtidigt kan du også foretage nye registreringer og oprette ‘hotspots’ på det elektroniske markkort, som også kan ses i Mark Online.

Med FarmTracking kan du blandt andet:

Se og registrere behandlinger i dyrkningsjournalen
Registrere hotspots, som f.eks. brønde, sten eller skadedyr
Få vist hver enkel marks beliggenhed på et kort
Foretage afdriftsdokumentation
Foretage pesticidkontrol

Præcisionsjordbrug

Med præcise indsatser i marken kan man sørge for, at de indsatser, man iværksætter, har den størst mulige effekt. Med præcisionsjordbrug kan du optimere din planteavl, og Velas er specialister i teknologien omkring præcisionsjordbrug.

Præcisionsjordbrug er rigtigt mange ting f.eks: GPS, jordprøver, gylle-analyser, sektionskontrol, plovstyring, graduering af indsatsvarer.

Fælles for alle elementer handler de om, at man foretager præcise indsatser i marken i de områder, der har størst potentiale. Det er altså ikke de enkeltstående elementer, der optimerer planteavlen, men derimod summen af dem alle.

I videoen her kan du møde en af Velas’ præcisionsjordbrugskonsulenter og blive klogere på konceptet. 

Mikkel Brauer
Planteavlsrådgiver

Mikkel Brauer er planteavlsrådgiver med særligt fokus på præcisionsjordbrug.

2519 6749
Se flere medarbejdere indenfor Planteavl

Her får du relevant planteavlsrådgivning