Realiser din bedrifts fulde potentiale med en skræddersyet strategi

Opdag, hvordan en skræddersyet strategi kan styrke din drift og sikre din bedrifts fremtid. Få redskaberne til at blive en bedre leder, til at øge effektiviteten og til at tjene mest muligt på netop din bedrift

Derfor er en strategi afgørende

En gennemtænkt strategi optimerer din drift og økonomi, hjælper dig fx med at vælge profitable afgrøder og teknikker, og reducerer omkostninger. Med en klar plan kan du effektivt tackle daglige udfordringer og langsigtede ændringer, sikre din indtjening, og forberede dig til et eventuelt generationsskifte.

Hvem kan få gavn af en strategi?

En landbrugsstrategi er ikke bare et støvet hæfte, der skal sygne hen i den nederste skuffe. Strategien er et dynamisk værktøj, som har til formål at sikre, at du er forberedt på fremtiden med robuste løsninger, der tager højde for alt, der venter forude.

Står du fx over for et generationsskifte om en årrække, ønsker du øget fokus på bæredygtige løsninger, vil du have hjælp til at tilpasse dig sektorens skiftende krav eller vil du optimere din økonomi, minimere omkostninger og forbedre udbyttet? Så kan en strategi hjælpe med at sikre en langvarig og succesfuld fremtid.

{

Det har været godt at blive udfordret på nogle af de tungere emner, som man ikke går og tænker over, når man har næsen i plovfuren. Har vi styr på testamenter? Er der ægtepagt? Hvordan med generationsskifteplaner? Er der en exitplan? Den slags svære snakke kan man tage, mens man har en rådgiver at spille bold op af.

Poul Jakob Bønløkke

Landmand og godsejer

Hvad indebærer en strategi?

I sidste ende skal du kunne mærke vores arbejde på din bundlinje. Det er vores mest fornemme mission, og det er netop, hvad en strategi kan hjælpe med.

En strategi er i bund og grund en omfattende plan, der skitserer, hvordan din bedrift kan opnå sine mål effektivt. Ved at analysere både interne og eksterne faktorer hjælper strategien dig med at forudse udfordringer og udnytte muligheder, hvilket fører til bedre beslutningstagning og øget lønsomhed.

Når vi udarbejder en strategi i samarbejde med dig, tilbyder vi desuden også at hjælpe med selve eksekveringen af den. Vi har fx specialister, der er erfarne deltagere i gårdråd, hvor vi hjælper med at fastholde de målsætninger og planer, der er lagt.

{

Man får vendt emnerne på en anden måde, når man snakker om dem i plenum. Når man så efterfølgende får skrevet dem ned, har man en fælles indsporing af, hvor virksomheden skal hen. Hvis hver især går med tingene oppe i hovedet, kan man måske risikere at arbejde i hver sin retning. Der betyder det noget at få sporet sig ind på en fælles sti.

Poul Jakob Bønløkke

Landmand og godsejer

Sådan udvikler vi din skræddersyede strategi

Fra den indledende analyse til implementering og løbende optimering, guider vi dig hvert skridt på vejen til en mere effektiv og lønsom drift.

1

Indledende analyse og måldefinering

Vi starter processen ved at analysere den nuværende situation. Sammen med vores rådgivere identificerer vi nøgleområder, der kræver forbedring, og vi sætter langsigtede mål.

2

Udvikling af strategi

Med udgangspunkt i den indledende analyse udvikler vi en strategi, der adresserer specifikke udfordringer og muligheder. Vi sikrer, at strategien er realistisk og tilpasset din bedrifts unikke behov.

3

Implementering og løbende optimering

Strategien bringes i spil gennem en koordineret implementering. Vi hjælper med at indføre nye processer, overvåge fremskridt og justere planen baseret på realtidsdata og feedback.

De her strategiske tiltag kan vi hjælpe med

En strategi kan både være en stor, forkromet plan for hele din virksomhed, og den kan bestå af delelementer inden for områder, der er relevante for dig. Herunder kan du blive klogere på nogle af de punkter en strategi kan indeholde.

Generationsskifte

Når bedriften skal skifte hænder, og et nyt navn skal stå på papirerne, er det en kompleks opgave at få det hele til at glide. Et godt generationsskifte kræver grundig forberedelse, og det gælder om at komme så tidligt i gang som muligt.

Etablering af landbrug

Går du med en drøm om at etablere en selvstændig landbrugsvirksomhed? Hvis ikke du har erfaring med det, kan det være en stor og uoverskuelig proces at kaste sig ud i. Hos Velas har vi rådgivere, der kan hjælpe dig med hele processen.

Skattestrategi

For at optimere din bundlinje, er planlægning afgørende, fordi det har betydning for den skat, du betaler nu og i fremtiden. Vores rådgivning er løsningsorienteret, som samtidig sigter mod, at din virksomhed står stærkt og modstandsdygtigt.

ESG

I Velas kan vi uanset ambitionsniveau hjælpe dig med at få lavet en ESG-rapport, som du kan bruge til rapportering over for dit pengeinstitut. Vores konsulenter kan rådgive om, hvilke konkrete indsatser du først bør arbejde med, samt lave en køreplan for, hvordan du når i mål.

Biodiversitet

Få et overblik over den natur, du har på din ejendom, samt en strategi for, hvordan du fremadrettet kan tilgodese og forvalte naturen optimalt og efter dine ønsker. Besøget tager udgangspunkt i en indledende kortscreening samt en udvælgelse af områder, du og vi finder interessant.

Planteavl

Vi kan hjælpe dig med at få det optimale ud af din indsats. Her kigger vi både på mark- og gødningsplaner, conservation agriculture og  teknologi i marken. Kort sagt dækker vi hele din produktion, og vi giver dig personlig og konkret rådgivning ud fra lige præcis dit udgangspunkt.

{

Med en klart defineret strategi bliver dine beslutninger rationelle. Den hjælper dig med at specificere dine mål og præcist hvordan du bør reagere på markedsændringer. Således sikrer du, at hver økonomisk beslutning er i overensstemmelse med din overordnede plan, uanset hvad markedet bringer.

Claus Nesager-Bech

Afdelingschef, Strategi og Gårdråd & Bestyrelse

FAQ

Hvor meget skal jeg selv gøre?

Vi hjælper dig hele vejen. Vi giver dig redskaberne og styrer processerne, så du kan omsætte dine fremtidsdrømme til handling. Men vores arbejde stopper ikke, når blækket på strategipapiret er tørt. Vi er med dig hele vejen, vi udfordrer dig, og vi skubber dig mod målet.

Det bliver helt sikkert udfordrende, men det bliver en spændende rejse, og vi lander dig og din forretning et bedre sted.

Hvordan sikrer vi, at det har effekt på den lange bane?

Støtte er nøgleordet. For mange landmænd kan dét at etablere en god bestyrelse være den vigtigste beslutning, som de nogensinde har truffet. I stedet for at skulle tackle udfordringer alene kan du med en bestyrelse eller et gårdråd i ryggen få sparring og hjælp til de store beslutninger.

Velas’ virksomheds- og driftsøkonomer deltager i gårdbestyrelser og -råd hos flere af vores store og mellemstore kunder. Det er typisk enten i form af egentlige bestyrelser med beslutningskompetencer eller andre niveauer af mødedeltagelse, hvor virksomshedsejeren/-lederen har brug for kvalificeret rådgivning. For eksempel overfor medarbejdere, bankforbindelser, kollegaer og konkurrenter.

Hvad indeholder en strategi typisk?

I en strategiproces vil vi typisk komme omkring strategiudvikling og implementering, procesrådgivning, forretningsudvikling, lederudvikling, advisory boards, generationsskifte, sparringspartner for ledelsen, netværk og strategiske samarbejder. 

I Velas gør vi brug af en række værktøjer, som på den ene eller anden måde kan gavne din bedrift. Du kan eksempelvis få hjælp til at styre økonomien og på at blive klogere på svagheder og styrker på din bedrift ud fra sammenligninger med lignende af slagsen, som kan munde ud i konkrete mål, der skal arbejdes med.

En risikoanalyse fra Velas kan desuden hjælpe dig med at identificere de mulige risici, der kan have konsekvenser for din virksomhed, så du kan tage dem i opløbet, før de udvikler sig til reelle problemer.

Hvad kræver det af mig?

En strategi vil kunne brydes op i mindre dele, hvis du foretrækker det. Står du fx over for et generationsskifte, vil det være oplagt at starte der, hvorefter den videre udvikling af bedriften kan tages som næste skridt. Det samme gælder, hvis der er nogle specifikke

Få 30 minutters gratis sparring om strategi