Forside / Rådgivning / I marken / Planteavl / Erfagrupper i planteavl

# Planteavl

Få sparring og ny viden i vores erfagrupper 

Muligheder og okønomi ved omlægning til økologi - Søften

Erfagrupper i planteavl

Er du på jagt efter ny viden, og vil du have sparring med ligesindede – både i form af kolleger og rådgivere – er det oplagt at melde sig ind i en af vores erfagrupper inden for planteavl. 

Flere gange i løbet af året mødes erfagrupperne, og ved møderne behandles et aktuelt emne, som fylder inden for planteavl. Møderne foregår primært i markerne på deltagernes bedrifter, så vi kan komme tæt på de faglige udfordringer. Foruden møderne vil der også blive afholdt ekskursioner og faglige møder på vores kontorer.

Aktuelt tilbyder vi følgende erfagrupper:

Jordsundhed

I denne gruppe er der fokus på, hvad jord er, og hvordan den skal behandles for at få sund jord. Den sunde jord er vores fremtid for det gode udbytte på både marken og bundlinjen. Det kan være såvel pløjende som pløjefri markbrug.

Pløjefri

Gruppen henvender sig til dem, der ønsker mere sparring og ny viden om pløjefri dyrkning. 

R
CA

Gruppen er for de pløjefri, som laver meget lidt jordbearbejdning, og som har stort fokus på efterafgrøder. 

Planteavl

Gruppen er for den traditionelle planteavler. Her er typisk fokus på, hvad der er vigtigt i den kommende periode. 

Kvæg

Her er der fokus på marken i et grovfodersædskifte. 

Ungegrupper

Her er der fokus på de yngre medarbejdere, som skal have et socialt netværk, og som skal få faglige input, som kan bruges hjemme på bedriften. De unge får i grupperne lov til at komme ud blandt ligesindede. 

Har du en idé?

Har du en idé til en erfagruppe, som vi ikke har hos Velas, så kontakt os endelig. Så vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få den realiseret.