Forside / Rådgivning / Energi / Solceller på taget

# Energi

Overvejer du solceller på bedriften?

Grøn strøm – og en lavere regning

Det kan være en økonomisk god forretning at få etableret solceller på taget af sine landbrugsbygninger – både fordi investeringen hurtigt kan være tjent hjem, og fordi man stiller sig i en mindre sårbar situation, hvis strømpriserne skulle stige.

Et typisk solcelleanlæg på en bedrift vil kunne tjene sig hjem på mellem seks og ni år, og i Velas har vi stor erfaring med at hjælpe landmænd med at få etableret solcelleanlæg på bedriften.

I sagtens natur er etableringen af solceller mere relevant, jo større strømforbrug du har. Fordelen ved anlæggene er, at man både sparer de tariffer, der bliver lagt på elregninger på købt strøm, ligesom man også sparer den rå elpris. Alene nettarifferne er steget betydeligt de seneste år, og mange landmænd betaler nu en høj solvægtet nettarif.

Er du i tvivl om, hvorvidt solcelleanlæg er relevant for din bedrift, er du mere end velkommen til at tage kontakt.

Foruden den økonomiske gulerod, der ligger i at producere egen strøm på bedriften, stiller det også landbruget i en mere bæredygtig profil, hvis man vælger at få egne solceller.

Jonas Bøge Breinholt
Rådgiver, Griseproduktion

Jonas Bøge Breinholt er en erfaren grise- og solcellekonsulent, der fokuserer på optimal drift af grisebesætninger og bæredygtig energi med solceller.

2098 3777
Se flere medarbejdere indenfor Energi