Forside / Nyheder / Velas udvider bestyrelsen med eksternt medlem

Velas udvider bestyrelsen med eksternt medlem

Som den første DLBR-virksomhed tager Velas nu et skridt imod at professionalisere sig yderligere. Det sker ved at udvide bestyrelsen med et eksternt bestyrelsesmedlem, der har fokus på strategi og forretningsudvikling. Derudover er der planer om at udvide med yderligere et eksternt medlem.

De danske landmænd får i fremtiden behov for mere specialiseret rådgivning, og de vil derfor have brug for at have en endnu stærkere rådgivningsvirksomhed i ryggen.

Netop derfor har en enstemmig bestyrelse i Velas valgt at udvide bestyrelsen med et eksternt medlem i form af Bitten Brun, der kommer med særlige kompetencer inden for forretningsudvikling og strategi, og som den vej igennem skal hjælpe med at drive virksomheden videre.

Dermed er Velas den første af DLBR’s virksomheder, der gør brug af eksterne bestyrelsesmedlemmer.

”Vi ved, at Velas skal være her på den lange bane, og i det ligger også et behov for at følge med tiden. Selvom landbruget har været gennem en stor udvikling gennem de sidste femten år, så ser vi ind i en tid, hvor der vil ske meget mere på alt fra teknologi til bæredygtighed og de politiske rammer, landmændene arbejder under. Derfor har vi gennem længere tid barslet med en udvidelse af bestyrelsen i Velas for at tilføre nogle kompetencer, som kan hjælpe os med at holde momentum og sætte yderligere skub i vores udvikling til gavn for vores landmænd og ejerforeninger”, siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand for Velas.

En stærk kommerciel profil

Bitten Brun, der indtræder i bestyrelsen, har en lang kommerciel baggrund fra særligt detailhandlen, hvor hun har bestredet flere topstillinger. CV’et tæller bl.a. Marketingdirektør i Bilka, International Marketingdirektør i JYSK samt kommerciel direktør i både Stofa og GLS. Derudover har hun også været selvstændig rådgiver for både private virksomheder og organisationer i en årrække.

”Der er ingen tvivl om, at Velas har været på en lang og enormt flot rejse gennem de sidste mange år. Jeg er helt naturligt meget glad for at kunne få lov til at være med til at fortsætte den rejse og sørge for, at vi har alle med. Det at skabe udvikling og vækst er nemlig en fælles opgave og ikke noget, der alene er gjort med at lave en flot strategi. Strategien har selvfølgelig et økonomisk sigte, men den skal ud at leve blandt medarbejderne, og det er vigtigt, at man tænker dem ind fra starten – de er de bærende kræfter”, siger Bitten Brun og fortsætter:

”Min rolle i bestyrelseslokalet bliver bl.a. at stille de spørgsmål, der skal til, for at vi sammen kan finde den rigtige vej at gå. Verden flytter sig hastigt i en mere bæredygtig retning – ikke bare på klima men også på mennesker og ledelse – og det skal vi være klar til at agere på”, siger hun.

Endnu et eksternt medlem skal findes

Foruden Bitten Brun arbejder Velas’ bestyrelse på at udvide med yderligere et medlem med en stærk digital profil. Her arbejder bestyrelsen på at finde den rette kandidat. Udvidelsen skal dog ikke ske på bekostning af ejerforeningernes pladser rundt om bestyrelsesbordet, fortæller Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i Velas.

”Vi er stolte over at være nået hertil, men vi landmænd er dog også et produkt af det, vi kommer af, nemlig politisk forening og landbrugsfaglig forretning. I det lys ligner vi nok hinanden for meget til at komme langt nok ud i alle hjørner. Derfor skal udvidelsen udelukkende ses som et supplement”, siger han og afslutter:

”Målet i sig selv er ikke at udvide bestyrelsen, men det er i stedet at få en større diversitet ind i bestyrelsen på kompetencesiden og at få en bredere tilgang til bestyrelsesarbejde i et konsulenthus under stærk udvikling. Vi vil være sikre på, at vi kommer hele vejen rundt også i bestyrelsen og ikke kun i direktionen”.

Rasmus Willesen
Direktør, Kommunikation og marketing

2294 4145
Se flere medarbejdere indenfor Administration