Forside / Nyheder / Velas udvider bestyrelsen med digital profil

Velas udvider bestyrelsen med digital profil

Hvis den grønne omstilling, skal lykkes, er der brug for et større digitalt fokus, og det vil Velas sikre ved at udvide bestyrelsen med et eksternt bestyrelsesmedlem, der har stor erfaring med digital transformation og bæredygtighed.  Velas er den eneste virksomhed i branchen med eksterne bestyrelsesmedlemmer

Landbruget står som så mange andre brancher over for en bæredygtig omstilling med større fokus på digitale løsninger, og derfor er det afgørende, at de rette kompetencer findes i virksomheden.

Derfor har en enstemmig bestyrelse valgt at udvide bestyrelsen med et eksternt medlem i form af 50-årige Vibeke Ågren, der kommer med særlige kompetencer inden for digital transformation, forretningsudvikling og bæredygtighed.

– Når landbruget står over for en bæredygtig omstilling, er det nødvendigt, at Velas kan tilbyde landbruget fremsynet og kompetent rådgivning, og derfor har vi arbejdet på at udvide vores bestyrelse for at kunne tilføre kompetencer, som kan bidrage til, at vi både udvikler os selv og kan hjælpe til at udvikle landbruget. Der vil ske en stor omvæltning inden for både bæredygtighed og digital transformation i landbruget og med en udvidelse af bestyrelsen, holder vi trit med tiden, siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand for Velas.

Digitale kompetencer

Vibeke Ågren, der indtræder i bestyrelsen, er uddannet civilingeniør, og hun har en lang erfaring fra ledende stillinger. De seneste 17 år har Vibeke Ågren været ansat i Kamstrup, hvor hun i dag arbejder som udviklingschef med ansvar for afdelingen, som udvikler software og laver it-løsninger for blandt andet vand- og fjernvarmeværker.

– Jeg er vokset op på landet og har en forkærlighed for det erhverv, som vi alle er afhængige af. Det er i alles interesse, at landbruget når i mål med en bæredygtig omstilling, og det vil jeg gerne give mit bidrag til. Min store opgave i Velas bliver at sørge for en effektiv introduktion af nødvendige digitale løsninger, der skal til for at skubbe landbruget i en mere bæredygtig retning. Jeg kommer med en datadrevet tilgang til, hvor man skal sætte ind, og hvordan man kan få reduceret klimaaftrykket i landbruget, fortæller Vibeke Ågren.

I sine mange år hos Kamstrup har hun især arbejdet med digital transformation, forretningsudvikling og bæredygtighed, og i Velas’ bestyrelse får hun mulighed for at bringe de kompetencer i spil på samme tid.

– Landbruget er vores vigtigste erhverv, og der ligger en stor opgave i forhold til at få reduceret klimaaftrykket i landbruget. Det er vigtigt for os alle sammen. Jeg ved ikke lige så meget om landbruget som flere af Velas’ øvrige bestyrelsesmedlemmer, men til gengæld ved jeg meget om og har stor erfaring med at udvikle, indkøbe og sætte nye it-løsninger i drift. Skal landbruget nå i mål med en bæredygtig omstilling, er der brug for digitale løsninger til at målrette og lette arbejdet, siger Vibeke Ågren.

Vibeke Ågren bor i Hørning syd for Aarhus.

Rasmus Willesen
Direktør, Kommunikation og marketing

2294 4145
Se flere medarbejdere indenfor Administration