Forside / Nyheder / Velas leverer solidt regnskab: Udlodder millioner til ejerforeningerne

Velas leverer solidt regnskab: Udlodder millioner til ejerforeningerne

Trods globale prisudfordringer på alt fra energi til inflation har Velas leveret endnu et stærkt resultat på 6,8 mio. kr. Vanen tro udloddes størstedelen af overskuddet til ejerforeningerne bag.

Selvom de globale finans- og råvaremarkeder har været tumultariske for virksomheder verden over og især for de danske landmænd, har Velas formået at komme styrket ud af 2022.

Det er sket gennem stærk risikostyring og et blik for hele tiden at justere virksomheden til den virkelighed, man befandt sig i. Bundlinjen i landets største rådgivningsvirksomhed i landbruget lander således på 6,8 mio. kr. og heraf udloddes 4,5 mio. kr. til de ni ejerforeninger bag.

”Jeg er helt naturligt glad over, at vi i Velas endnu en gang formår at levere et stort overskud, der kommer vores ni ejerforeninger til gode. God rådgivning er en nødvendighed for, at vi kan opretholde vores høje, faglige niveau ude på de danske bedrifter, og jeg er enormt stolt af, at Velas her lægger sig helt i front. Samtidig er udlodningerne med til at sikre vores foreningers politiske virke til gavn for vores samlet set mange tusinde medlemmer”, siger Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i Velas.

En endnu stærkere drift

Særligt fremhæves en meget stærk drift som en altoverskyggende faktor for resultatet, og faktisk er driften højere i 2022 end året forinden. Som alle andre virksomheder har enkeltstående tilfælde såsom energipriser, der for året steg over 51 pct., og priser på indkøb, der ligeledes steg voldsomt, været en betingelse, man skulle manøvrere ud fra.

”Det vidner om, at vores dygtige og arbejdsomme medarbejdere virkelig gør deres for at være ude hos vores landmandskunder og hjælpe dem med de udfordringer, de selv står i. Resultatet er medarbejdernes fortjeneste, og det skal de have en kæmpe tak for hver og en”, afslutter Jacob Christiansen, adm. direktør i Velas.

Rasmus Willesen
Direktør, Kommunikation og marketing

2294 4145
Se flere medarbejdere indenfor Administration