Forside / Nyheder / Velas’ nye adm. direktør er fundet

Velas’ nye adm. direktør er fundet

Den nye direktør Jacob Christiansen kommer med en baggrund fra Hedeselskabet, hvor han som forretningsudviklingsdirektør har stået i spidsen for deres strategi og forretningsudvikling.

Den nye adm. direktør i Velas, der er landets største rådgivningsvirksomhed inden for landbruget, bliver Jacob Christiansen. Han tiltræder stillingen som adm. direktør fra 1. november 2022.

Jacob Christiansen kommer fra en baggrund i Hedeselskabet og HedeDanmark, senest i en rolle som divisionsdirektør, hvor han har stået i spidsen for en turnaround af forretningsenheden Grøn Service.

Udnævnelsen af den nye direktør sker som følge af, at Velas’ nuværende adm. direktør Jan Winther går på pension efter 13 år i spidsen for virksomheden.

Stærk på ledelse og forretningsudvikling

Bestyrelsesformand Nis Kristian Hjort siger:

”Jeg er naturligvis meget glad for i dag at kunne præsentere Jacob Christiansen som ny adm. direktør for Velas. Det har fra begyndelsen været vigtigt for mig og resten af bestyrelsen, at vi fik en profil ind, der var stærk på ledelse og forretningsudvikling, og som derigennem kunne gå forrest for at udvikle Velas yderligere, så vi fastholder vores førerposition i branchen. Det har vi uden tvivl fået i Jacob Christiansen, som gennem det seneste år har stået i spidsen for en omstilling af HedeDanmarks division for Grøn Service og derigennem styrket virksomhedens markedsposition. Samtidig vægter han at skabe begejstring blandt medarbejderne, hvilket vil være en løbende opgave på lige fod med de økonomiske resultater”, siger Nis Kristian Hjort og uddyber, at der både er blevet søgt kandidater i og uden for landbruget.

”Der er ingen tvivl om, at der er mange stærke kompetencer i landbruget. Men for os har det ikke været magtpåliggende at finde en person, der kunne tale om byg og havre. Der har i stedet været brug for en karakter, der kunne se udviklingspotentialerne i vores forretning og samtidig løfte den helt store opgave i form af bæredygtighedsdagsordenen”, siger han.

En erfaren direktør

Jacob Christiansen har været en del af HedeDanmark og Hedeselskabet siden 2010, hvor han har haft ansvaret for forretningsudvikling både som chef og som direktør. Forretningsenheden Grøn Service, hvor han indtil nu har været divisionsdirektør, havde i 2021 en omsætning på mere end 400 mio. kr.

Jacob Christiansen er uddannet HD i Afsætning med speciale i international handel og har flere efteruddannelser med sig i bagagen.

Han ser nu frem til at møde Velas’ mange medarbejdere, ejerforeninger og øvrige interessenter.

”Velas er uden tvivl et fyrtårn i et stærkt konkurrencepræget marked med mange aktører og har de sidste mange år haft solid medvind både fagligt og økonomisk. Jeg glæder mig til at være med til at sætte retningen, så vi i et stærkt fællesskab kan fortsætte med at udvikle virksomheden og fastholde førerpositionen til gavn for landmænd over hele landet. Med medarbejdernes ekstremt høje faglighed og en fælles lyst til at drive virksomheden videre, er jeg overbevist om, at vi nok skal nå de mål, vi sætter os”, siger Jacob Christiansen, der tiltræder den 1. november 2022.

Jan Winther fortsætter som adm. direktør indtil den 31. oktober i år.