Forside / Nyheder / Velas leverer rekordindtjening i fusionsår

Velas leverer rekordindtjening i fusionsår

Landets største rådgivningsvirksomhed inden for landbruget, Velas, har løftet indtjeningen betydeligt og kommer ud af 2019 med et resultat på 8,4 mio. kr.

Indtjeningen har gennem de seneste år været støt stigende i Velas, og selskabet kommer styrket ud af 2019 med et rekordhøjt resultat på 8,4 mio. kr.

Samtidig er også toplinjen skudt i vejret, og omsætningen runder 304 mio. kr. i 2019. Det er en markant forøgelse i forhold til 2018, hvor omsætningen lå på 285 mio. kr.

Bestyrelsen anerkender det gode resultat og roser medarbejdere og ledelse.

”Velas leverer et rigtig godt resultat, og det understreger, at den retning, der er sat for virksomheden, er den rigtige. På trods af den tid, der har været brugt på fusionsforhandlinger og de udfordringer, der altid opstår i forbindelse med en fusion, er det alligevel lykkedes at holde snuden i sporet og lande det højeste resultat nogensinde. Det er virkelig flot”, siger Nis Kristian Hjort, formand for Velas og en af de ni ejerforeninger bag.

Det flotte årsregnskab vækker naturligvis også glæde hos Velas’ adm. direktør Jan Winther.

”Jeg er meget stolt af, at Velas har formået at leveret så flotte resultater i en tid, hvor der også har været fokus på at planlægge og føre en storstilet fusion ud i livet. Det flotte resultat skyldes vores meget kompetente medarbejdere, der hver dag går på arbejde med et ønske om at hjælpe landmanden”, siger Jan Winther, adm. direktør i Velas.

Fusionen er på plads

I starten af november blev der blandt ejerforeningerne i Centrovice og LMO givet grønt lys til en storstilet fusion mellem de to parter, og det træk skabte landets største og stærkeste spiller inden for dansk landbrugsrådgivning.

”Vi er meget tilfredse med, at vores fælles ejerforeninger kunne se idéen i at gå ind i en fusion. Det er ikke alle i branchen, der har samme fremsynethed, men der er ingen tvivl om, at det er vejen frem – det vil på sigt gavne både landmanden og rådgivningen”, siger formand Nis Kristian Hjort.

I de forgangne måneder har der været arbejdet intensivt på at sammenlægge de to virksomheder, og arbejdet kører planmæssigt.

”Der er ingen tvivl om, at en sammenlægning af to store virksomheder er en stor opgave. Vi er nået langt med at forene alt fra IT-systemer til arbejdsprocedurer og medarbejderforhold. Der er stadig et stykke vej endnu, men det er en spændende og lærerig proces for alle parter”, siger adm. direktør Jan Winther og understreger, at en af fusionens hjørnesten var at sikre, at Velas kunne forblive en full-line rådgivningsvirksomhed også i fremtiden og dermed sikre kritisk masse på kvæg- og svineområdet.

Regnskab og rådgivning til øvrige erhvervsliv

Foruden den faglige rådgivning til de danske landmænd har også rådgivning og revision til det øvrige erhvervsliv pyntet på regnskabet.

”Vores rådgiveres økonomiske og strategiske ekspertise er langtfra begrænset til landbruget, og vi mærker derfor også en tilgang af kunder fra øvrige erhverv herunder mindre selvstændigt erhvervsdrivende. Det er en god forretning, og der er ingen tvivl om, at vi også vil gå mere målrettet efter denne kundegruppe i fremtiden”, siger Jan Winther.

Satser på digitale løsninger

Velas har gennem årene satset meget på digitale løsninger, som hjælper de danske landmænd i marken, i stalden og på kontoret. Særligt en lang række robotløsninger har resulteret i tidsbesparelser og nye muligheder i forhold til administrative opgaver. Velas mærker også en stor tilstrømning over i digital bogføring i Summax, og i det kommende år vil der blive arbejdet på at få endnu flere kunder over i digitale løsninger.

”I det forgangne år har vi investeret tungt i digitale løsninger, og det har både givet øjeblikkelige gevinster, ligesom vi løbende vil høste frugterne i de kommende år. Men vi er langtfra færdige med at investere i teknologien, og i indeværende år vil vi investere endnu mere. Der er ingen tvivl om, at digitale løsninger er vejen frem, og vi vil gøre vores for, at landmanden får endnu mere gavn af disse i fremtiden”, siger Jan Winther, adm. direktør i Velas.

Udloddede tidligere på året

Som resultat af fusionen fik de ni ejerforeninger udloddet et millionbeløb forud for selve fusionen. Årsregnskabet giver et stærkt fundament til den fremtidige drift. Virksomheden er økonomisk stærk og har alle forudsætninger for at udvikles yderligere i fremtiden.