Forside / Viden / Velas kan hjælpe med Covid-19 kompensationsordning

Velas kan hjælpe med Covid-19 kompensationsordning

Virksomheder i Danmark kan søge kompensation, hvis virksomheden har haft et omsætningstab på mindst 30 % som følge af Covid-19. Det er under de ”generelle ordninger”, og omsætningsnedgangen skal kunne begrundes med Covid-19.

Der har været usikkerheder om, hvorvidt ordningen kun er for virksomheder ramt direkte af ”national nedlukning”. Vi har i Velas fået oplyst, at det ikke er en forudsætning, og dermed kan landbrugsvirksomheder komme i betragtning.

Vores vurdering er, at det primært vil være virksomheder, som eksporterer smågrise til udlandet, grøntsagsproducenter samt andre landbrugsvirksomheder.

Der er tre ordninger. De gælder alle kompensation for december 2020 til februar 2021.

1. Virksomheder kan få dækket 90 pct. af deres omsætningstab. Dog maks.23.000 kr. pr. md. pr. medejer.

2. Virksomheder kan få dækket op til 90 pct. af en del af de faste omkostninger. Kompensationens størrelse i pct. er afhængig af omsætningsnedgangen. Denne ordning fordrer en revisorerklæring.

3. Virksomheder kan få dækker 50 pct. af de stedbundne faste omkostninger. Den maksimale        kompensation er på 100.000 kr. pr. måned i december 2020 til februar 2021. Denne ordning kræver ikke en revisorerklæring.

Ansøgningsfristen for de tre ordninger er den 15. april 2021.

Har du spørgsmål til eller ønsker hjælp til kompensationsordningen så kontakt kundechef Laurs Peder Laursen.

Laurs Peder Laursen
Seniorkundeansvarlig

Laurs P. Laursen er rådgiver med fokus på økonomisk og strategisk rådgivning.

2936 3017
Se flere medarbejdere indenfor Økonomi