Forside / Viden / Værdifuldt samarbejde: Landmand fik styr på forsikringer, sygemeldinger og refusioner

Værdifuldt samarbejde: Landmand fik styr på forsikringer, sygemeldinger og refusioner

Tom Østrup, der driver Bækgården ApS i Broby, brugte Velas’ Løn & HR-afdeling til at få kigget på sine forsikringer. Det skulle vise sig at være et værdifuldt træk.

Tom Østrup er meget glad for at have en kompetent sparringspartner i Velas. Et kig på hans forsikringer viste nemlig, at de ikke var opdaterede, og det kunne have været en dyr fornøjelse for landmanden.

To medarbejdere fik kort tid efter brug for forsikringen ved en planlagt operation og en arbejdsskade.

Tom Østrup er svineproducent og har drevet Bækgården siden 1997. Næsten lige så længe har han benyttet sig af ekstern rådgivning til bl.a. løn, sygemeldinger, dagpengerefusion og generel rådgivning om løn og HR.

”Jeg har tidligere ordnet lønnen selv, men det er efterhånden en jungle at finde ud af en lønseddel, så jeg er meget mere tryg ved at overlade ansvaret til Velas’ rådgivere”, siger Tom Østrup.

Især i forhold til deadlines og formularer er Tom Østrup begejstret for at have udliciteret opgaven til Velas. På den måde kan han have sit fokus på svinene, hvor hans ekspertise også ligger, samtidig med at han føler sig helt tryg ved at lade Velas varetage lønnen m.m.

”Der er mange regler og deadlines at holde styr på, og der har Velas stor indsigt og kan holde overblik over tidslinjen, og hvad der skal gøres. Det er en kæmpe hjælp og en stor lettelse at lægge ansvaret over på nogle andre”, siger Tom Østrup.

Den eksterne medarbejder

Velas Løn & HR fungerer som kundernes eksterne medarbejder og har overtaget en arbejdsopgave, som sparer landmændene rigtig meget tid og bekymringer.

Tom Østrup fremhæver også den proaktive rådgivning som et vigtigt element i samarbejdet med Velas:
”Rådgiverne hos Velas ringer også gerne med nyheder, hvis der er noget, jeg skal være opmærksom på. Det kan både være pensionsbidrag, skattekort osv.”.

Helt konkret har Tom Østrup for nylig i forbindelse med en arbejdsskade fået hjælp til at indberette og udfylde papirer og formularer og søge om refusion. Alt sammen noget han havde mere ro i maven over at overlade til Velas.

”Jeg har ikke skulle tænke på andet end mine medarbejderes ve og vel. Det praktiske har Velas sørget for. Det giver en tryghed, man ikke kan sætte en pris på”, siger Tom Østrup.

God rådgivning er alfa og omega

Ligesom med alle andre forretninger skal svineproducenter også tjene penge og med de få ansatte, som Tom Østrup har, mener han ikke, at det giver mening at bruge ressourcer på at lave lønnen selv og sidde med diverse HR-opgaver. Derfor vil han til enhver tid – ligesom han allerede gør – anbefale Velas og den brede rådgivning til andre.

”Jeg siger altid til mine kolleger, at de bør overveje et samarbejde med Velas. De seneste år har jeg brugt dem utroligt meget til rådgivning og sparring omkring udenlandske medarbejdere, og man sparer altså rigtig mange penge på at få Velas til at gøre arbejdet”, slutter Tom Østrup.