Forside / Viden / To ting omkring praktikanter – STOP og Forlængelse til 18 måneder

To ting omkring praktikanter – STOP og Forlængelse til 18 måneder

Midlertidigt stop for praktikanter!

I sidste uge fik vi den trælse meddelelse fra SIRI, at Udlændinge- og integrationsministeriet har udstedt en bekendtgørelse, der betyder, at der fra den 3. februar 2021 og fire uger frem ikke vil blive givet opholdstilladelse til praktikanter.

Dette betyder, at vi ikke kan ansøge om nye opholdstilladelser hos SIRI for praktikanter frem til dette tidspunkt. Det betyder også, sådan som vi er blevet orienteret, at alle verserende sager hos SIRI vil blive behandlet, og dem som måtte give anledning til et direkte afslag, vil blive afvist på traditionel vis. Alle andre sager vil blive tjekket og derefter afvist med baggrund i den aktuelle COVID-19 situation. I de sidst nævnte tilfælde tilbagebetaler SIRI sagsbestillingsgebyret.

Du kan læse meddelelsen fra SIRI ved at åbne følgende link:
https://www.nyidanmark.dk/da/Nyheder/2021/02/Ordninger-suspenderet

Praktikanter kan søge om at få forlænget tilladelsen i 6 måneder!

I dag den 8. februar 2021 meddeler SIRI at Udlændinge- og integrationsministeren har besluttet, at praktikanter på det grønne område, hvis opholdstilladelser udløber senest den 8. august 2021, ekstraordinært kan få forlænget tilladelsen i 6 måneder.
Der kan søges om forlængelse fra 3 måneder før den nuværende godkendelse udløber. Efter indgivelse af ansøgningen kan praktikanten fortsætte sit ophold og sin beskæftigelse – også selv om SIRI ikke har færdigbehandlet forlængelsesansøgningen.

Kontakt os endelig hvis foranstående giver anledning til spørgsmål – vi er selvfølgelig også gerne behjælpelig med at søge for dine medarbejdere.

Jens Skov Rasmussen
Kundeansvarlig

Jens Skov Rasmussen er rådgiver inden for rekruttering og implementering af ledelsesværktøjer.

63407152
3051 9792
Se flere medarbejdere indenfor Rekruttering, HR & Løn