Forside / Viden / Tid til fornyelse: Landmand valgte en ny og ambitiøs sparringspartner

Tid til fornyelse: Landmand valgte en ny og ambitiøs sparringspartner

Lars Svendsen driver kvægbrug på sin gård ved Agerskov i Jylland. Han har haft gården i 30 år og skiftede for 3 år siden til Velas, da han søgte en rådgivningspartner, der gav ham ro i maven.

Hos Velas får Lars Svendsen blandt andet lavet løn, og det sparer ham og familien for rigtig meget arbejde;

”Min kone står for at indberette timer til løn, og hun har været meget glad for kommunikationen med Velas”.

Lars Svendsen ringer indimellem til Velas med spørgsmål til ansættelse af medarbejdere, løn etc. og er lettet over at have andre til at stå for lønnen;

”Der er så mange ting, man skal sætte sig ind i, så jeg sparer rigtig meget tid og bekymring ved at få Velas til at ordne lønnen”.

Den faste lønrådgiver hos Velas tager også jævnligt fat i Lars Svendsen eller hans kone Karin Schultz, hvis der sker nye ting, de skal være opmærksomme på. På den måde lettes arbejdet for både Lars Svendsen og hans lønrådgiver hos Velas.

”Jeg snakker eller skriver med Karin hver måned i forbindelse med lønnen og får oplysninger om deres ansattes timer, overarbejdstimer osv.”, fortæller Bente Mouridsen, løn- og HR-rådgiver hos Velas.

Tryg og kompetent rådgivning

Med en løn- og HR-rådgiver hos Velas sikrer Lars Svendsen, at der er styr på love og regler, han får hjælp til sygemelding og ansøgning om refusion og hjælp til at anmelde arbejdsulykker, hvis de opstår.

Alt sammen noget som sparer Lars Svendsen for en masse tid, som han – ligesom alle andre landmænd – hellere vil bruge i stalden og i marken;

”Hvis der opstår noget, er der andre der kigger på det. Jeg skal bare tænke på at drive mit landbrug”, siger Lars Svendsen, der skiftede til Velas efter en generel utilfredshed med hans tidligere rådgivningspartner.

Lars Svendsen søgte efter en mere ligeværdig og positivt indstillet sparring. Det fandt han hos Velas, hvor han er meget tilfreds med den hjælp han får både med løn, økonomi og kvægbruget.

”Tallene bliver jo hverken bedre eller værre af at få andre øjne på, men det var indstillingen, som gjorde at jeg skiftede til Velas. De så muligheder fremfor begrænsninger”, fortæller Lars Svendsen.

Alt-i-en-rådgivning

Lars Svendsen stiftede bekendtskab med Velas på en messe, hvor en medarbejder stoppede ham og spurgte, om ikke han skulle have nogle andre øjne på regnskabet.

Det faldt på et tørt sted, da Lars Svendsen i en periode havde tvivlet lidt på sin daværende rådgivning, og hvorvidt de arbejdede i hans bedste interesse.

”Jeg var kørt lidt træt i det og søgte noget anderledes. Det fandt jeg ved Velas”, fortæller Lars Svendsen.

Lars Svendsen får også kvægrådgivning hos Velas og får besøg af sin kvægrådgiver to gange om året. En aftale som han sætter stor pris på.

”Det er kun gået fremad, siden jeg fik en kvægkonsulent til at kigge på bedriften. Han kommer med forslag til optimering, og jeg har set flere positive resultater”, fortæller Lars Svendsen.

Lars Svendsen og Karin Schultz er generelt meget tilfredse med skiftet til Velas;

”Vi står op hver morgen med en ro i maven og en vished om, at der er styr på tingene”, slutter Lars Svendsen.