Forside / Viden / Studerende vinder konkurrence med Velas som case

Studerende vinder konkurrence med Velas som case

De studerende havde mange gode løsninger, som kan bruges som inspiration

I weekenden var Velas inviteret med til SDG-camp, der er en casekonkurrence på Syddansk Universitet, som har fokus på klima og bæredygtighed.

Til konkurrencen blev de studerende præsenteret for en caseopgave fra de i alt otte deltagende virksomheder, herunder også Velas. Vores case tog udgangspunkt i, hvordan man sikrer, at landbrugsrådgivningen understøtter klima og bæredygtighed i fremtiden.

Hver virksomhedscase fik tilknyttet tre grupper af studerende, som hver især havde 24 timer til at løse opgaven og derefter præsentere de respektive virksomheder for løsningen.

Vi havde nogle skarpe grupper til at arbejde med vores case, og faktisk endte de studerende, der vandt i vores lille Velas-gruppe, også med at vinde hele case-konkurrencen foran grupperne tilknyttet de syv andre virksomheder.

Det var superflot, og det vidner også om, at de studerende fandt en række spændende løsninger på forskellige problemstillinger.

Gruppen kom vidt omkring og påpegede både interne og eksterne områder, som vi i Velas kan arbejde med i fremtiden. Bl.a. havde de en meget spændende idé til en app, som meget vel kan blive interessant at sætte i søen i fremtiden.

Faktisk var deres idéer så spændende, at vi vil invitere gruppen af studerende til et Teams-møde i Velas, hvor de kan gå mere i dybden med deres løsninger. Der var nemlig bestemt noget at gå videre med.

Det er vigtigt fra tid til anden at få inspiration udefra, og her er casekonkurrencer helt oplagte.