Forside / Viden / Skattefrit gavekort til dine ansatte

Skattefrit gavekort til dine ansatte

Forkæl dine ansatte med et skattefrit gavekort

I 2021 er der mulighed for, at du kan give dine medarbejdere et gavekort på op til 1.200 kr., uden medarbejderen skal beskattes.

Reglerne er indført for at støtte oplevelsesøkonomien, så det er en betingelse, at gavekortet skal bruges til oplevelser så som hotelydelser, restaurantydelser eller forlystelser.

Hotelydelser: hoteller, vandrerhjem, moteller, campingpladser, sommerhuse, feriecentre og lignende.

Restaurantydelser: restauranter, fastfoodrestauranter, cafeer, pølseboder og lignende. Takeaway er også omfattet så længe f.eks. restaurantens hovedformål er at servere for siddende gæster.

Forlystelser: forlystelsesparker, museer, teatre, revyer, cirkus, festivaler, koncerthuse, zoologiske haver, kulturhuse, spillesteder, multiarenaer, biografer, sportsarrangementer og lignende.

Derudover er der en række øvrige betingelser:

  • Gavekort kan kun gives til medarbejdere, der er ansat hos dig.
  • Der kan ikke indgås en aftale om at medarbejderen går på restaurant og lægger ud, hvorefter du refunderer beløb op til 1.200 kr. Det vil ikke være omfattet af skattefriheden.
  • Hvis du giver et eller flere gavekort til den enkelte medarbejder, og den samlede værdi overstiger 1.200 kr., skal hele beløbet beskattes.
  • Gavekortet må ikke kunne ombyttes til andre formål eller til kontanter.

Hvis du giver et gavekort, som ikke opfylder betingelserne, vil det som normalt blive sidestillet med kontanter og dermed være skattepligtigt for medarbejderen. Du har samtidig pligt til at tilbageholde A-skat og AM-bidrag af værdien, og indberette dette til eIndkomst.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Team Løn og HR.

Del indlæg