Forside / Viden / Rådgiver: Corona medfører dispensation for sprøjtebevis – opfrisk kurset hurtigst muligt

Rådgiver: Corona medfører dispensation for sprøjtebevis – opfrisk kurset hurtigst muligt

I kølvandet på Corona-krisen har Miljøstyrelsen givet dispensation, hvis en medarbejders sprøjtebevis er udløbet fra 1. september 2019.

Efter 1. juli i år er det et lovkrav at have et gyldigt sprøjtebevis og være autoriseret i Miljøstyrelsens MAB-database, hvis man skal købe og benytte pesticider.

Sprøjtecertifikater og beviser udløber efter fire år, men i kølvandet på Corona-krisen har det ikke været muligt at afholde sprøjtekurser og dermed ikke være muligt at forny et eventuelt certifikat. Derfor har Miljøstyrelsen valgt at give dispensation for de sprøjtecertifikater, der er udløbet efter 1. september 2019.

”Dispensationen løber kun frem til 31. december 2020, og derfor er det vigtigt, at man hurtigst muligt får opdateret sit bevis, hvis man på den anden side af årsskiftet skal købe og benytte sig af sprøjtemidler. Har man glemt at opdatere kurset, og det er udløbet før 1. september, så er der ingen dispensation”, siger Hans Thostrup, teknisk rådgiver hos Velas, der nævner, at Velas netop har fået mulighed for at arrangere to opfølgningskurser. De finder sted den 13. juni i Viborg og den 17. juni i Horsens. Begge kurser giver mulighed for VEU-godtgørelse

På Miljøstyrelsens hjemmeside kan man logge ind og selv tjekke, hvorvidt man stadig har et godkendt sprøjtebevis, eller om man skal på opfølgningskursus.