Forside / Viden / Nye regler træder i kraft for arbejdstilladelser for udenlandske ægtepar i samme virksomhed

Nye regler træder i kraft for arbejdstilladelser for udenlandske ægtepar i samme virksomhed

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) meddeler, at der fremadrettet, hvis du har en 3.-landsborger og dennes ægtefælle ansat i samme virksomhed, skal der søges om arbejdstilladelse for ægtefællen også. Dette tiltag indføres for at modvirke, at man benytter sig af muligheden for at ansætte den ene part til en lav løn.

Det betyder at ægtefællen, hvis der er sammenfald af CVR-nummer, skal ansættes i minimum 30 timer pr. uge til sædvanlige løn- og ansættelsesvilkår efter danske forhold. Vær opmærksom på at dette gælder ved alle førstegangsansøgninger, men også ved forlængelsesansøgninger.

Desuden skal der ved ansøgninger for fodermestre og praktikanter, indgivet efter 1. januar i år, vedlægges en erklæring, som bekræfter at al løn udbetales til en dansk bankkonto, som i øvrigt skal være oprettet senest 90 dage efter indrejse.

Pt. er indrejsereglerne skærpet for ikke herboende personer. Det betyder at man som udlænding kun kan indrejse med en gyldig kontrakt i hånden, med opstart umiddelbart efter indrejse og så selvfølgelig overholde coronatest- og karantænebetingelserne.

Kontakt os endelig hvis foranstående giver anledning til spørgsmål – vi er selvfølgelig også gerne behjælpelig med at søge for dine medarbejdere.

Jens Skov Rasmussen
Kundeansvarlig

Jens Skov Rasmussen er rådgiver inden for rekruttering og implementering af ledelsesværktøjer.

63407152
3051 9792
Se flere medarbejdere indenfor Rekruttering, HR & Løn