Forside / Viden / Lov om coronapas og coronatest

Lov om coronapas og coronatest

Som arbejdsgiver har du igen fået mulighed for at pålægge dine ansatte at fremvise coronapas og/eller coronatestresultater. Loven gælder indtil videre kun til 11. december 2021, men kan forlænges af Beskæftigelsesministeren.

Du skal skriftligt informere dine ansatte om, at du ønsker at se coronapas eller coronatest. Du skal også begrunde hvorfor, hvilket bare kan være, at det er en samfundskritisk sygdom.

Hvis din medarbejder ikke vil vise coronapas eller coronatestresultat kan det medføre ansættelsesretslige sanktioner i form af afskedigelse eller bortvisning. Dette skal også fremgå af ovenstående information til dine ansatte.

Der har allerede været en sag, hvor en ansat nægtede at lade sig teste. Herefter fik han en skriftlig advarsel om at det kunne resultere i afskedigelse eller bortvisning. Da han stadig nægtede at lade sig teste, blev han bortvist. Selvom den ansatte indbragte sagen for Afskedigelsesnævnet, var det deres afgørelse, at når medarbejderen ikke ville lade sig teste, havde det karakter af lydighedsnægtelse og at det samtidig havde konsekvenser for hans omgang med kolleger m.m. og dermed blev virksomheden frifundet.

Del indlæg

Lisbeth Frederiksen
Rådgiver, Løn og HR

Lisbeth Frederiksen er rådgiver i løn og HR i Velas og har mere end 20 års erfaring på området.

63407258
2933 9477
Se flere medarbejdere indenfor Rekruttering, HR & Løn