Forside / Viden / 105 mio. kroner til at forebygge nedslidning

105 mio. kroner til at forebygge nedslidning

Det er en kendsgerning, at vi skal blive længere tid på arbejdsmarkedet. Med et hårdt fysisk arbejde, som landbruget kan være, kan dette dog godt blive en udfordring.

Regeringen har med et bredt flertal den 3/2-2021, valgt at åbne op for en pulje på 105 mio. kr. pr år frem til 2023. Der kan her søges tilskud til sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen, som bl.a. træning, afprøvning af hjælpemidler der kan lette nogle tunge løft, og autoriseret arbejdsmiljørådgivning.

Det vil være Arbejdstilsynet, der administrerer puljen og dermed også hos dem, at pengene skal søges. Puljen kan søges for små og mellemstore virksomheder op til max. 50 medarbejdere. Dette bør dække de fleste landbrug.

Lige nu er der kun en mindre pressemeddelelse til rådighed, som kan findes på beskæftigelsesministeriets hjemmeside. Mere information vil komme midt i marts på Arbejdstilsynets hjemmeside, og puljen åbnes op for ansøgning i slutningen af marts.

Vi vil selvfølgelig fra Velas’ side holde skarpt øje med den information, der kommer ud, så vi i arbejdsmiljøgruppen kan vejlede interesserede landmænd så godt som muligt.

Ved lignende puljer har vi set, at pengene hurtigt er væk, så vi vil råde til allerede nu at overveje, om der kan være tiltag på jeres bedrift, der ville have gavn af at benytte dette tilbud.

En APV kan være et rigtigt godt redskab til at se, om der ved sidste gennemgang var nogle løft eller lignende, som skal bringes i orden, og det kan denne pulje hjælpe med rent økonomisk.

Hvis jeres APV er ved at være en gammel sag (lovpligtigt at fornye den hvert 3. år), eller der sker store ændringer i arbejdsgangen (f.eks. ny ejendom, ny stald, nyt inventar), så hjælper vi selvfølgelig også med fornyelsen.