Forside / Viden / To timers rådgivningsbesøg gav mergevinst på 30.000 kr.

To timers rådgivningsbesøg gav mergevinst på 30.000 kr.

En konkret vurdering af jagtlejens værdig og en gennemarbejdet jagtlejekontrakt kan være en ”win-win” situation for både terrænet og lodsejerens pengepung.

Mange lodsejere er slet ikke klar over hvor stor en værdi jagten har på deres ejendom. Jagt- og Naturkonsulent ved Velas Hanne Juncher Fris oplever ofte en stor positiv overraskelse ved lodsejere når jagtlejeniveauet bliver vurderet.

– Mange er måske forvent med to flasker rødvin eller et enkelt rådyr i jagtleje, men når jeg forklarer at deres jord rent faktisk kan være op til 400 kr. værd pr. ha. vækkes interessen, udtrykker Hanne Juncher Fris.

Med en gennemgang af en ejendoms arealer, kan man med få midler, tjene mange penge for sin jagt og samtidig gøre noget godt for ens terræn på lang sigt. Netop dette gik op for en planteavler i Østjylland for få måneder siden. Hanne Juncher Fris forklarer:

– For nylig var jeg på besøg ved en planteavler i Østjylland som ønskede at leje jagten ud på hans ejendom, da han ikke selv havde tid til at gå på jagt. Besøget varede 2 timer i alt og jeg vurderede jagten til samlet kr. 30.000, som var kr. 20.000 mere end han tidligere havde fået vurderet jagten til. Med min kontaktflade til lodsejere og jægere bliver jeg jævnligt kontaktet af jægere som er interesseret i at leje noget jagt eller landmænd som ønsker at leje deres jagt ud. Derfor gik der heller ikke mere end 4 dage, før denne planteavler stod med en underskrevet jagtlejekontrakt i hånden. Samtidig havde et jagtkonsortie endelige fået et godt stykke jagt.

Jagtlejekontrakten er både lodsejer og jægers mulighed for at optimere på terræn- og vildtpleje samt jagtmulighederne. En god fyldestgørende jagtlejekontrakt er en unik mulighed for både lodsejer og jagtlejer til at afstemme forventninger om samarbejdet på jagtterrænet. Februar og marts måned er det rette tidspunkt at gennemgå og revidere jagtlejekontrakten. Opnåede man det man havde sat sig for ift. terrænpleje, beplantning og udsætning? Levede afskydningen op til det forventede, eller kunne det optimeres?

Hanne Juncher Fris
Kundeansvarlig m/speciale Jagt & Natur

Hanne Juncher Fris er jagt- og naturrådgiver med ekspertise indenfor jagt, natur, tilskud og biodiversitet i kobling til planteavl og strategi.

3036 4741
Se flere medarbejdere indenfor Natur