Forside / Viden / Solcellerådgiver: Priserne på anlæg svinger vildt – sådan sikrer du den bedste pris

Solcellerådgiver: Priserne på anlæg svinger vildt – sådan sikrer du den bedste pris

Interessen for at etablere et solcelleanlæg er stigende, men som køber skal man dog være varsom, når man indhenter tilbud, da det ikke er unormalt, at der er en prisforskel på op til 60 %.

Det er ikke unormalt for markedet inden for solcelleanlæg, at der opleves en prisforskel på op til 60 % mellem de dyreste og billigste anlæg, og dette endda selvom anlæggene har den samme gode kvalitet og kan levere den samme mængde strøm. Dette fænomen optræder både på små og store anlæg. Derfor er det vigtigt, at få hjælp til at vælge det rigtige anlæg – både ift. til behov, men også for at sikre sig, at prisen er den rigtige, og at kvaliteten af anlægget, er som den skal være.

Det er ikke nemt at give en forklaring på de store prisforskelle, men en mulig forklaring herpå kan være, at solcellebranchen er en branche, hvor det går meget stærkt for øjeblikket, og at der derfor kan ske misforståelser – både mellem ham der laver tilbuddet og leverandøren. Derfor er behovsafdækningen alfa og omega, når investeringen i et solcelleanlæg er på tegnebrættet.

En god forretning for mange

For mange er etableringen af et solcelleanlæg en god forretning, både set med økonomiske briller og set i lyset af et øget fokus på den grønne omstilling. Vi oplever dog ofte, at udformningen af tilbuddene har meget forskellig karakter, og derfor skal man som køber være opmærksom, for at være sikker på at få den bedste løsning.

I forbindelse med investeringen og etableringen af et solcelleanlæg, er der flere aspekter, der skal tages højde for, herunder forsikring og byggetilladelse, særligt hvis etableringen af solcelleanlægget sker på en erhvervsbygning. Derudover oplever vi også, at der skal stilles skarpt på prisen og kvaliteten af det anlæg, der investeres i.

Få det rigtige anlæg

Som køber er det ikke nødvendigvis så væsentligt at have et kendskab til, hvorfor der er prisforskel, her er det vigtigste at få det rigtige anlæg til den bedste pris. I forbindelse med investeringen i et solcelleanlæg er der forskellige parametre, der skal tages in mente. Her kan det være fordelagtigt at tage en fagekspert med på råd, når det omhandler forskellige typer af fabrikater af solpaneler og invertere, således at behovsafdækningen er tilstrækkelig, og passer til lige netop dét behov der stilles, samtidig med at tilbuddet stemmer overens med de aktuelle markedspriser.

Investeringen i et solcelleanlæg er et vigtigt skridt på vejen imod en god forretning og den grønne omstilling, og derfor er det vigtigt, at investeringen er den rigtig set ud fra både et økonomisk og bæredygtigt perspektiv.

Torben Wiborg
Forretningsudvikler

Torben Wiborg er forretningsudvikler i Velas. Han har særligt fokus på virksomhedsledelse og grøn energi.

2469 5828