Forside / Viden / Sådan øger du sooverlevelsen: Bedre samarbejde og fokus på daglig pasning

Sådan øger du sooverlevelsen: Bedre samarbejde og fokus på daglig pasning

Daglig pasning og samarbejde mellem forskellige sektioner er nøgleområder, når det gælder om at få sooverlevelsen op, fastslår griserådgiver

Ved dagligt at tilse alle søer, kan man i mange tilfælde opnå bedre resultater. Sådan lyder budskabet fra Elisa Hylleberg Krøyer, griserådgiver i Velas.

– Hvis soen behandles rettidigt, kan hun ofte blive i stien i stedet for at skulle i sygesti. Derfor skal alle søer tilses hver dag. Kig efter små tegn på, at alt ikke er, som det skal være, og hav en plan for, hvordan I skal reagere, siger hun.

Elisa Hylleberg Krøyer anbefaler, at man gør brug af sygejournaler på sin bedrift.

– En sygejournal kan være med til at give et godt overblik, så alle kan se fakta om soen i sygestien. Erfaringsmæssigt er det en fordel, at alle kender de daglige udfordringer i hele besætningen, siger hun og udpensler, at journalen også sikrer, at man når i mål.

– Ved at bruge journalen korrekt, sikrer man også, at soen får den behandling, som den skal have, fordi alle medarbejdere hele tiden er på bølgelængde i, hvor langt man er i behandlingen. Og dermed får man et bedre flow i sygestien, siger hun.

Generelt anbefaler hun, at man deler viden mellem sektionerne og opstiller systemer, som gør, at man får overleveret på bedst mulig vis.

– Hvis du afleverer gode søer til din kollega, kan du også forvente at modtage gode søer i din afdeling, siger Elisa Hylleberg Krøyer.

Elisa Hylleberg Krøyer
Rådgiver, Griseproduktion

Elisa Hylleberg Krøyer er griserådgiver med særligt fokus på management i farestalden og smågrisestalden.

4013 7766
Se flere medarbejdere indenfor Svin