Forside / Viden / Plantetræffet blev en stor succes

Plantetræffet blev en stor succes

Omkring 400 deltagere var torsdag mødt op i forsøgsmarkerne ved Labing, hvor også udstillere og forhandlere præsenterede produkter og strategier.

Torsdag skinnede solen fra en skyfri himmel onsdag ved Labing i Østjylland, da Velas havde inviteret til årets store Plantetræf. Her tog mere end 400 deltagere turen rundt i forsøgsmarkerne og blandt de mere end 25 udstillere.

”Vi er enormt tilfredse med, at vi har haft mulighed for at afholde Plantetræf i år, og at det forløb efter planen. Det var en dag, som både landmænd og konsulenter fik utrolig meget ud af, og det betyder meget, at vi alle kan ses i fællesskab, inden høstsæsonen sætter ind”, siger Lars-Ejler Hansen, planteavlschef i Velas.

Præcisionsjordbrug i fokus

På dagen blev der brugt mange kræfter på ukrudt og planteværn, herunder hvordan man bekæmper ukrudt i vinterraps, ligesom der blev givet konkrete råd til håndtering af ukrudt i sædskiftet og ikke mindst fremvist effekten af nye midler til bl.a. græsukrudt og svampesygdomme.

Derudover var et af dagens andre store temaer etablering og gødskning, særligt med fokus på vinterrapsen, samt N-fikserende efterafgrøder.

”Som noget nyt i år har vi stillet skarpt på præcisionsjordbrug, som giver mulighed for at forbedre produktionen. Vores konsulenter hjalp på dagen en lang række landmænd med at få redskaber og terminaler til at spille sammen, så de kunne få det største udbytte af teknologien. Vi har en række specialister i præcisionsjordbrug, og det er vi glade for at kunne praktisere”, siger Lars-Ejler Hansen.

Del indlæg

Lars-Ejler Hansen
Direktør, Det grønne

Lars-Ejler Hansen er direktør for afdelingen Det Grønne og har det overordnede ansvar for denne afdeling med medarbejdere i Vissenbjerg, Horsens, Søften, Viborg og Ærø.

2362 0185
Se flere medarbejdere indenfor Planteavl