Det fynske netværk ‘Økologi – Tæt På’ er netop skudt i gang med et veloverstået arrangement, hvor økologiske landmænd på Fyn matches direkte op med fynske fødevarevirksomheder, restauranter og destillerier.
‘Økologi – Tæt På’ er et unikt netværk, hvor økologiske landmænd på Fyn bliver matchet op med fynske fødevarevirksomheder, restauranter og destillerier. Formålet er at danne et netværk, hvor der er mulighed for at skabe den bedste forretning for begge parter gennem et tæt samarbejde, og hvor begge parter bliver klogere på hinanden i forhold til hvilke muligheder og udfordringer, de står over for.
Interessen for netværket er stor, og med over 80 deltagere til det første netværksmøde, er det med at smil på læben, at Peter Mejnertsen, chef for Velas Økologi, udtaler: ”Vi håber på, at netværket bliver så stor en succes, at det bliver let at skabe et samarbejde mellem den enkelte økologiske landmand og en aftager af de økologiske produkter”. Peter Mejnertsen uddyber, at omdrejningspunktet for netværket er samspillet mellem den økologiske landbrugsbranche og fødevarebranchen, og hvordan de kan spille hinanden gode og trække på erfaringer fra hinanden.
Stoltheden ved at være fynbo skal frem
”Økologi-Tæt På har længe været et netværk, vi har kunnet se et stort potentiale i, og det er noget, som vi rigtig gerne vil være med til at facilitere – hele tankegangen om at spille hinanden gode ser vi et stort potentiale i”, siger han og uddyber, vi skal have fat i den stolthed, der er ved at være fynbo, og det er her, at samspillet bliver helt ideelt.
“Fyn er kendetegnet ved at producere gode råvarer, og det er da helt fantastisk, at vi kan være med på rejsen til at brande lokale råvarer fra Fyn, og være med til at skabe en forbindelse mellem økologiske landmænd og lokale virksomheder”, siger han.
Oplæg og speeddating var omdrejningspunktet
Netværket blev skudt i gang på Steensgaard Herregård, hvor der blev holdt oplæg fra både producenter og aftagere, og fælles for oplæggene var et ønske om et tæt samarbejde mellem producent og aftager, for at begge parter kan skabe den bedst mulige forretning og blive klogere på hinandens behov, samt få et indblik i hinandens udfordringer og muligheder.
Afsluttende for dagen var der speeddating, hvor der var en unik mulighed for at møde sin potentielt nye leverandør eller aftager, og hvor der kunne idégenereres og udveksles erfaringer og tanker, der muligvis kan være medvirkende til det første skridt på vejen mod en ny samarbejdsaftale.