Forside / Viden / Mere end 1.500 gæster kom til Velas Maskintræf

Mere end 1.500 gæster kom til Velas Maskintræf

Velas Maskintræf, der er landets største maskindemonstration, blev en kæmpe succes med stort opbud fra både udstillere og landmænd.

Mere end 50 udstillere med et tilsvarende antal traktorer og mere end 100 redskaber var med til at sætte scenen for årets største maskinarrangement, Velas Maskintræf.

Maskinarrangementet, der løb af stablen på den 18 hektar store plads ved Bygholm Landbrugsskole den 8. og 9. september, blev besøg af mere end 1.500 gæster, som alle kom for at se det nyeste udstyr, få hænderne i jorden til maskindemonstrationerne og ikke mindst mødes med kollegerne i faget.

”Vi er ekstremt glade for at få muligheden for at afholde landets største maskintræf. Det har været en oplagt mulighed for at samle branchen og landmændene til en faglig sammenkomst. Det store opbud viser tydeligt, at landmændene har glade været for at kunne mødes fysisk, se det nyeste udstyr og ikke mindst tale med deres konsulenter”, siger Inger Leitzke, afdelingschef for Velas Planteavl.

Konsulenter bedømte markarbejdet

For Velas’ planteavlskonsulenter er en god etablering af afgrøderne i højsædet, og derfor var temaet for Maskintræf også helt naturligt netop etablering af vintersæd.

En stor del af de deltagende maskinfirmaer var blevet tildelt både en stand på pladsen samt en tilhørende demonstrationsparcel, hvor de på skift havde mulighed for at køre i marken for at demonstrere deres medbragte redskaber. Efter hver tur blev markarbejdet gennem højttaleranlæg kommenteret af en planteavlskonsulent fra Velas til glæde for de mange tilhørere ved hver enkelt demonstration.

Tilbagevendende begivenhed

Velas Maskintræf var egentlig i støbeskeen allerede sidste år, men grundet Corona-restriktioner var arrangementet nødsaget til at vente et år, fortæller Inger Leitzke.

”Men det er gået over al forventning, og vi kan jo se, at opbakningen til arrangementet har været rigtig god. Derfor håber vi meget på, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed, enten hvert eller hvert andet år”, siger hun.

Inger Leitzke
Afdelingschef, Planteavl

Inger Leitzke er leder for planteavlsafdelingen i Horsens.

2519 5519
Se flere medarbejdere indenfor Planteavl