Forside / Viden / Kom til caféaften for et grønnere deltidslandbrug

Kom til caféaften for et grønnere deltidslandbrug

Er det muligt at gøre sit deltidslandbrug mere grønt, bæredygtigt eller klimavenligt? Og kan man i grunden tjene penge på at solceller, selvom man ikke har store, åbne vidder eller kæmpestore staldbygninger?

Det og meget andet kan du blive klogere på, når Velas inviterer til caféaften for et grønnere deltidslandbrug. Til aftenen er der udvalgt fire relevante emner, som Velas’ konsulenter ofte får spørgsmål til.

”Vi vil meget gerne gøre noget for de mange deltidslandbrugere, der findes rundt omkring i landet. De som grundlæggende lever af noget andet end bedriften eller har supplerende indtægter udenfor landbruget. Derfor har vi samlet et hold af konsulenter, som kan tale om de emner, vi ofte får henvendelser omkring”, siger Ejler Petersen, afdelingschef for Velas Miljø.

Få inspiration til højere biodiversitet

Et af punkterne handler om biodiversitet og natur på ejendommen. Her vil tilhørerne få inspiration til at gå hjem på ejendommen med nye øjne og se på, om de allerede har noget, der har biodiversitetsværdi. Det kan være bunker af grene eller sten, som er egnede levesteder for insekter og smådyr.

”Det behøver ikke altid være store forkromede tiltag, der skal til. Nogle gange er det summen af de små ting, der gør, at man hæver biodiversiteten på ejendommen”, siger Ejler Petersen.

Foruden biodiversitet og natur, så vil der også være oplæg om klimacertifikater, vådområder og solceller.

Du får også efterfølgende mulighed for at tale med Velas’ rådgivere om, hvad du har af tanker for din ejendom, og hvad der skal til for at realisere netop den drøm.

Aftenen starter klokken 17 og slutter 19:30. Der vil blive serveret sandwich undervejs.

Ejler Petersen
Afdelingschef, Natur og Planteavl

Ejler Petersen er afdelingschef i Planteavl og Natur.

2343 7126
Se flere medarbejdere indenfor Deltidslandbrug