Forside / Viden / Formand for LandboUngdom: Natur, miljø og biodiversitet er afgørende for landbrugets fremtid

Formand for LandboUngdom: Natur, miljø og biodiversitet er afgørende for landbrugets fremtid

Niels Skovgaard, formand for LandboUngdom, er i med juryen til projektet ’Bøndernes Blomstrende Ideer’, der har til formål, at synliggøre de mange gode initiativer som danske landmænd allerede gør for at fremme biodiversiteten.

Hvem er Niels Skovgaard

FAKTA – Hvem er Niels Skovgaard
  • 22 år og formand  for LandboUngdom.
  • Niels Skovgaard er vokset op på et landbrug med mælkeproduktion ved Silkeborg.
  • Han er selv uddannet landmand ved Bygholm Landbrugsskole.
  • I hans fritid hjælper han til på hans familiegård og har på et tidspunkt et ønske om at lave et generationsskifte.

”Jeg oplever er en stor interesse og et stort ønske om at gøre noget godt for biodiversiteten. De landmænd jeg har snakket med, vil kun naturen det bedste – og jeg håber de vil træde frem og fortælle om deres mange kreative ideer.”. Sådan lyder opfordringen fra Niels Skovgaard.

Niels Skovgaard er den yngste formand for LandboUngdom i nyere tid. For ham står udfordringen med biodiversitet højt på dagsordnen, og det store spørgsmål er, hvordan biodiversiteten bedst forenes med det moderne og effektive landbrug.

Det spørgsmål vil Niels Skovgaard gerne være med til at løse. Og for ham er det vigtigt at landbruget tager en synlig og aktiv del i udviklingen mod mere biodiversitet.

”Natur, miljø og biodiversitet er afgørende for landbrugets fremtid og det er rigtig vigtigt, at vi prøver at flytte noget i fællesskab – dele de ideer, den viden og erfaring der er derude”, siger Niels Skovgaard.

Fremtidens landbrug handler ikke kun om det gode landmandskab. Det handler også om at have en forståelse for det større og mere komplekse billede af den verden vi lever i.

”Vi i landbruget skal flytte os med samfundet og ikke omvendt. Det handler selvfølgelig også om at finde og få udpeget de rigtige løsninger, og derfor håber jeg også på at se en masse forskellige løsninger gennem dette projekt”, afslutter Niels Skovgaard.

Hvad har du lavet på din bedrift? Har du en god idé, der gavner biodiversiteten? Så klik ind og deltag her.

Bøndernes Blomstrende Ideer – Vind et NaturTjek fra Velas

Projektet sætter fokus på biodiversitet i landbruget og er et samarbejde med Velas. Biodiversitet er en nødvendig og naturlig del af det danske landbrug, men den har brug for en hjælpende hånd. Vi ved, at rigtig mange landmænd allerede gør en stor forskel og har gode, skæve og kreative idéer til, hvordan man kan fremme biodiversiteten. Eksempelvis gamle træer, afstand når du gødsker, blomsterstriber, kvasbunker eller noget helt andet, der blot er tænkt på en anderledes måde.

Velas og Syngenta inviterer alle landmænd – både konventionelle og økologiske – til at dele deres initiativ, hvorefter vi hylder ”Bøndernes Blomstrende Ideer” 2021 i slutningen af året.

Del indlæg

Hanne Juncher Fris
Kundeansvarlig m/speciale Jagt & Natur

Hanne Juncher Fris er jagt- og naturrådgiver med ekspertise indenfor jagt, natur, tilskud og biodiversitet i kobling til planteavl og strategi.

3036 4741
Se flere medarbejdere indenfor Natur