Forside / Viden / Et godt aftalegrundlag for forpagtninger forebygger tvister: Afsæt tid og ressourcer nu

Et godt aftalegrundlag for forpagtninger forebygger tvister: Afsæt tid og ressourcer nu

Med en gennemarbejdet forpagtningsaftale minimerer du risikoen for tvister betydeligt. Afsætter du den nødvendige tid og ressourcer fra begyndelsen, minimerer du omkostningerne på sigt og er langt bedre stillet.

Sådan siger advokat ved Prolex Frederik Sauerberg og fortsætter;

”Hvis aftalegrundlaget ikke er blevet tilpasset den konkrete bedrift, bliver der et tomrum og plads til fortolkning. Det er det, vi skal undgå”.

Frederik Sauerberg og hans kolleger ved Prolex har stort kendskab til landbruget som landbrugsadvokater, og han mener derfor, at de kan gøre en forskel for landmanden.

”Vi arbejder med landbrugsret, og vi har en idé om de faldgruber, der kan være i sådan en aftale. Derfor vil vi gerne ind og gøre en forskel og sørge for, at det ikke koster landmanden tid og ressourcer senere hen”.

I planteavlsafdelingen sidder planteavlskonsulent Michael Wang Lønbæk med den fagspecifikke del af forpagtningsaftalerne.

”Vi opfordrer i høj grad landmændene til at få lavet en forpagtningsaftale. Jo mere man har med i de her kontrakter, jo mindre risiko er der for uoverensstemmelser senere, og det er jo ønskværdigt for begge parter”, siger Michael Wang Lønbæk.

Tværfagligt samarbejde sikrer landmanden

Prolex bistår med det juridiske i aftalen, men som Frederik Sauerberg påpeger, er det vigtigt med et tværfagligt samarbejde med fagafdelingerne.

”Der kan f.eks. være noget omkring specifikke afgrøder, der skal med i aftalen, og her er vores viden ikke tilstrækkelig. Derfor har vi et stærkt samarbejde med planteavlskonsulenterne og bruger deres ekspertise til at udarbejde forpagtningsaftalerne”, fortæller Frederik Sauerberg og fortsætter;

Når vi skal udarbejde forpagtningsaftaler, er det en kæmpe fordel, at Velas rummer så mange fagspecialister. Vi har konsulenterne tæt på og kan samarbejde tværfagligt”.

”Vi har hver vores kompetencer og faglighed, og det er en fordel, både for landmanden og for os”, siger Michael Wang Lønbæk.

Både advokaten og planteavlskonsulenten er enige om, at tiden og ressourcerne er godt givet ud nu.

”Det giver landmanden en ro i maven, og han kan fokusere 100% på sin bedrift i stedet for at bekymre sig om det nødvendige indhold af en kontrakt og lovgivningen”, siger Michael Wang Lønbæk.

”Et godt aftalegrundlag forebygger tvister, og tvister koster penge. Vi laver skræddersyede aftaler og står selvfølgelig altid til rådighed for spørgsmål”, slutter Frederik Sauerberg.

Michael Wang Lønbæk
Seniorrådgiver, Planteavl

Michael Lønbæk er planteavlskonsulent med bred viden om planteavlsemner.

63407120
4040 2398
Se flere medarbejdere indenfor Planteavl