Forside / Nyheder / Velas og Østdansk Landboforening i nyt fællesskab: ꟷ Vi får flere strenge at spille på

Velas og Østdansk Landboforening i nyt fællesskab: ꟷ Vi får flere strenge at spille på

Velas og Østdansk Landboforening indgår nyt fagligt fællesskab på økologiområdet. For landmændene betyder det, at de vil opleve mere præcis og nærværende rådgivning, ligesom parterne kan trække på hinandens stærkeste sider

Bedre rådgivning for økologiske landmænd og muligheden for at bringe specialviden i spil på en anden måde.

Det vil økologiske landmænd på Sjælland opleve, når de tager fat i deres lokale landbrugsrådgivning, efter landbrugsrådgivningsvirksomhederne Velas og Østdansk Landboforening har etableret et nyt fagligt fællesskab på økologiområdet.

Det nye faglige fællesskab udspringer fra et fælles ønske om at ville tilbyde rådgivning, som kan gøre en endnu større forskel, til de økologiske landmænd.

– Landmændene vil opleve, at de får bedre rådgivning, og de får nye muligheder, som ikke ville have eksisteret, hvis ikke det havde været for det nye faglige fællesskab, siger Julie Torp-Thomsen, som er planteavlschef hos Østdansk Landboforening.

Her fremhæver planteavlschefen blandt andet på en række arrangementer, som vil blive afholdt i løbet af året, hvor økologiske landmænd kan komme forbi og blive klogere på den nyeste viden.

– Vi havde ikke mulighed for at sætte gang i aktiviteterne uden Velas, så at vi nu kan etablere den slags faglige sparringsmiljøer kommer landmændene til gode, siger Julie Torp-Thomsen, som suppleres af Peter Mejnertsen, afdelingschef for Økologi i Velas.

– De arrangementer, vi har sat i søen resten af året, var ikke blevet til noget, hvis ikke vi kunne bruge hinandens netværk, siger han.

Trække på hinandens viden

For Østdansk Landboforening betyder fællesskabet blandt andet, at konsulenterne inden for økologi fremover vil kunne sparre med kollegerne hos Velas.

– Vi ønsker begge at gøre noget godt for både landmændene og vores konsulenter, og vi glæder os til at kunne gøre brug af alt det, som Velas kan tilbyde, siger Julie Torp-Thomsen.

Hos Velas peger Peter Mejnertsen på, at det nye faglige fællesskab betyder, at parterne kan trække på hinandens specialviden med det resultat, at landmændene vil få mere præcis rådgivning.

– Økologisk landbrug har ikke 50 eller 100 års erfaring at trække på, så vi dygtiggør os, imens vi øver. Den proces kommer til at gå hurtigere med det her nye fællesskab, fordi vi med brug af hinandens viden i højere grad går fra at gøre noget, fordi vi tror, at det vil virke, til at gøre noget, fordi vi ved, at det vil, siger Peter Mejnertsen.

Et eksempel på den specialviden, som Østdansk Landboforening har, er ifølge Peter Mejnertsen en unik viden om sukkerroer.

– Vi har en masse basisviden om økologi inden for det emne, som i samspil med den specialviden om emnet, som Østdansk Landboforening ligger inde med, vil styrke den rådgivning, som landmændene får, siger Peter Mejnertsen.

Begge chefer tror på, at det faglige fællesskab med tiden vil blive endnu stærkere, fordi parterne nu får prøvet hinanden af.

– Vi kommer til at kunne tilbyde endnu mere, som gør, at landmændene bliver dygtigere og mere effektive, lyder det fra Peter Mejnertsen og Julie Torp-Thomsen.

Del indlæg

Peter Mejnertsen
Afdelingschef, Økologi

Peter Mejnertsen er afdelingschef for økologi det overordnede ansvar for den økologiske rådgivning.

2495 7486
Se flere medarbejdere indenfor Økologi