Forside / Nyheder / Tilbage i ’folden’: Tre medarbejdere søgte tilbage til den specialiserede rådgivning

Tilbage i ’folden’: Tre medarbejdere søgte tilbage til den specialiserede rådgivning

For tre tidligere medarbejdere viste det sig, at deres farvel til Velas ikke var endegyldigt. De er nu vendt retur for igen at blive en del af landbrugets største rådgivningsvirksomhed.

Eja Lund, Peter Mark Nielsen og Morten Holm Rasmussen er netop vendt retur til Velas i henholdsvis Miljø & Naturafdelingen, Svineafdelingen og Businessafdelingen.

Fælles for de tre medarbejdere er deres passion for at gå i dybden med et specifikt fagområde og fordybe sig i emnet, hvad end det omhandler svin, vand eller virksomhedsrådgivning.

Velas er landbrugets største rådgivningsvirksomhed og består af 14 specialiserede fagafdelinger. Det gavner ikke kun kunderne, som kan få 360 graders rådgivning til alle aspekter af deres virksomhed, det spiller også en stor rolle for medarbejderne, der har mulighed for at nørde et specifikt fagområde og sparre med andre faglige eksperter på området.

Svinekonsulent Peter Mark Nielsen fortæller, at han på sin seneste arbejdsplads var den eneste ’svinenørd’. Men hos Velas er han langt fra alene om sin passion.

”I Velas er vi nu 14 mand i afdelingen, der deler samme passion for svin. Jeg har savnet at kunne sparre med ligesindede fagnørder og udveksle spidsfindige idéer”, fortæller Peter.

At man i Velas netop er så specialiseret, spillede også en stor rolle, da Morten Holm Rasmussen overvejede sin karrieremæssige fremtid efter et år i den finansielle sektor;

”Man bliver kollega til en masse specialister, og man kan sparre med alt fra en bygningsrådgiver til en kvægkonsulent. Det giver et helt specielt samspil på tværs af afdelingerne, som jeg ikke har set andre steder”, fortæller Morten.

Den tætte kundekontakt har været savnet

Morten Holm Rasmussen vendte tilbage til Velas for at genoptage rollen som rådgiver. Han savnede at være med til at rykke kundens tankegang og skabe værdi for kunden med sin rådgivning.

”Hos Velas er der så mange forskellige fagområder, og kunderne kan få hjælp til alt. Det er det, der gør Velas til noget helt særligt, og det er den ekspertise der gjorde, at jeg søgte tilbage”, fortæller Morten Holm Rasmussen.

Det er ikke kun Morten, der brænder for at videreformidle sin faglige viden og glæder sig over at vende tilbage til kunderådgivningen.

”Kundekontakten er ganske særlig her i Velas, og jeg glæder mig over igen at få den direkte kontakt med kunderne”, siger Chefkonsulent i Natur & Miljø Eja Lund, der ser frem til at hjælpe landmændene med at optimere deres bedrifter i forhold til diverse vandplansprojekter.

Vand bliver nemlig det helt store fokusområde i Eja Lunds stilling, hvor hun skal rådgive kunderne om alt fra regnvand og grundvand til klimaprojekter og vandplansprojekter i en nyoprettet stilling. Velas har valgt at sætte fokus på dette nye rådgivningsområde på grund af øget efterspørgsel i samfundet.