×

Opdatering på minksituationen

17-11-2020 00:00:00

Som følge af, at det ikke er lykkedes Regeringen at lande en samlet politisk aftale omkring lovliggørelse og kompensation, har Regeringen valgt at opdele det videre forhandlingsforløb i 2:

1. Et spor om lovliggørelse  
2. Et spor om kompensation og erstatning

 

1. Lovliggørelse

Som det nok er de fleste bekendt, blev der i aftes i spor 1 indgået en politisk aftale, hvorefter det er sikret, at lovgrundlaget for aflivningen af alle mink i hele Danmark falder på plads. Med den nye aftale bliver det midlertidigt forbudt at holde mink frem til den 31. december 2021. 

Partierne er også blevet enige om den såkaldte tempobonus på 30 kroner pr. mink til de avlere, der har aflivet alle mink i deres besætning senest den 19. november 2020. Derudover udbetales yderligere en bonus på 10 kroner pr. mink for minkavlere i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn, Thisted, Jammerbugt, Vesthimmerland og Læsø kommuner, som har aflivet alle mink i deres besætninger senest den 12. november 2020.

 

2. Kompensation og erstatning

Forhandlingerne i spor 2 fortsætter iflg. erhvervsminister Simon Kollerup, der udtrykker håb om, at der snart kan landes en aftale om kompensation og erstatning til alle minkavlere. 

Så snart der foreligger information om indholdet i spor 2, vil vi indkalde til et digitalt orienteringsmøde. Du vil blive kontaktet herom af din rådgiver.

 

Juridisk rådgivning

Velas har en tæt samarbejdsrelation med advokatfirmaet PROLEX, som er specialister i landbrugets forhold, herunder også ekspropriation, hvor de i dag bl.a. varetager sager om Baltic Pipe og Bering Bedervejen. I tilfælde af tvister, spørgsmål om erstatning eller behov for rådgivning om omdannelses- eller afviklingsmuligheder vil vi anbefale at anvende dem.

Tal med din rådgiver, hvis du ønsker at komme i kontakt med PROLEX Advokaterne.