×

Godt grovfoder er afgørende for kvægbedriften

Det er grovfoderet, som danner grundlag for en profitabel mælkeproduktion, og derfor bør der være konstant fokus på optimeringer i marken.

 

Vores grovfoderteam kan tilbyde: 

 • faglig sparring både ved planlægning og i marken
 • tværfaglig rådgivning af kvæg- og planteavlskonsulenter
 • samarbejde om markplan og mål
 • produktionsrådgivning
 • grovfoderskole

For at kunne give dig kyndig rådgivning om hvordan du bedst optimerer planteavlen på netop din bedrift, kommer vores planteavlskonsulenter gerne på besøg i marken. Det kan være akutte markbesøg i vækstsæsonen, faste markbesøg med afrapportering eller besøg lige inden høst for at evaluere det forventede udbytte. Ved at følge dine afgrøders udvikling igennem hele vækstsæsonen, kan vi hjælpe dig med at få størst muligt udbytte af din planteavl. 

 

Grovfoderrådgivning kan gøre en forskel på din bundlinje 

Rådgivning om grovfoder er en af vores spidskompetencer, hvor vi kan gøre en reel forskel for din bedrift – og ikke mindst din bundlinje. Det kræver et skarpt fokus på produktionsøkonomien, hvis du gerne vil sikre en sund markdrift. Derfor tilbyder vi en komplet gennemgang, hvor vi kommer omkring alle optimeringsmulighederne.

Et godt resultat på kvægbedriften starter med et godt resultat i marken. En mælkeproducent er afhængig af at have grovfoder af den rigtige kvalitet og i de rette mængder til rådighed. På den måde bliver arbejdet i marken en helt central del af det at have køer.

Behov kan variere fra bedrift til bedrift, men vælger du at deltage i grovfoderskolen, kan vi hjælpe dig med at få sat kvalitets- og udbyttemål på din kvægbedrift. Her vil du samtidig få den personlige rådgivning, der er nødvendig for, at du kan nå dine mål i vækstsæsonen.

 

Optimér din grovfoderproduktion og opnå: 

 • bedre grovfoder til køerne
 • endnu bedre sammenhæng mellem markplan og foderplan
 • bedre indtjening fra både markbruget og kvægbruget
 • styrkelse af din samlede bundlinje

 

Sådan forløber en sæson i vores grovfoderrådgivning

Vores grovfoderteam står klar til at hjælpe dig med planlægning og i marken. Typisk vil en sæson i vores grovfoderrådgivning i korte træk forløbe således:  

 1. Besøg og målsætning: Du får besøg af en kvægkonsulent og en grovfoderkonsulent, som sammen med dig fastlægger produktions- og kvalitetsmål for grovfoderet.
 2. Løbende vurdering: I samarbejde med konsulenterne bliver der på ca. tre møder i løbet af vækstsæsonen fulgt op på handlingsplanen. 
 3. Evaluering af forløb: I efteråret holdes der et møde, hvor de opnåede resultater vurderes, og hvor nye mål for det næste års grovfoder fastsættes.

 

Personlig rådgivning skræddersyet til dine behov

Velas er landets største rådgivningsselskab, og vi har derfor erfaringen og ekspertisen til at hjælpe dig på alle områder af dit landbrug. Hvad end det handler om planteavl, kvæg, svineproduktion og økologi eller inden for økonomi og regnskab eller generationsskifte og skatterådgivning.

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få det optimale ud af planteavlen på netop din bedrift, er du meget velkommen til at kontakte os for personlig rådgivning. Uanset om du ønsker et tæt samarbejde eller faglig sparring, så står vores rådgivere altid klar til en uforpligtende snak om dine muligheder.