×

Prognose, foderbudget og produktionsbudget er tre vigtige værktøjer for dig, der vil optimere produktionen i din bedrift. Tilsammen giver de dig et overblik over økonomien i din mælkeproduktion. 

Din kvægkonsulent kan udarbejde prognose, foderbudget og produktionsbudget for dig og hjælpe dig med at optimere din bedrift.

 

Prognose

Prognose er en fremskrivning af mælkeproduktion og dyreomsætning i din bedrift. Det betyder, at prognosen giver dig et overblik over, hvor stor mælkeproduktion og dyreomsætning du kan forvente i en given periode. Der kan laves beregninger op til fem år frem.

 

Foderbudget

På baggrund af prognosen udarbejder kvægkonsulenten et foderbudget, hvor din besætnings behov for kraftfoder og grovfoder beregnes. Foderbudgettet tager udgangspunkt i det grovfoder, du har på lager og giver dig overblik over, hvor meget grovfoder, du får brug for i det kommende år.

 

Produktionsbudget

Produktionsbudgettet bygger normalt på besætningsprognosen og foderbudgettet og beregnes som dækningsbidrag i alt og pr. årsko. I produktionsbudgettet budgetteres køernes dækningsbidrag, mælkeproduktion, dyreomsætning, foderbehov samt udgifter til dyrlæge og diverse udgifter.