×

For at kende dit klimaaftryk er det nødvendigt, at få foretaget en beregning af bedriftens klimabelasting, så du kender bedriftens samlede udleding af co2e ækvivalenter og fordelingen mellem metan, co2 og lattergas. Dette kan gøres med Seges klimaberegningsværktøj ESGreen Tool, som er et digitalt beregningsværktøj, som der kan abonneres på. Værktøjet kan levere beregninger indenfor: 

  • Dyrenes foder og fordøjelse
  • Gødningstyper
  • Energiproduktion og forbrug
  • Landbrugsjord emissioner og kulstofopbygning

Du vil her få et et overblik over de co2-reducerende virkemidler, som har den største effekter på klimaet. På sigt kan værktøjet også beregne den aktuelle klimabelastning på en landbrugsbedrift pr. produktionsenhed. Du kan læse mere om klimaberegninger her

Du kan tilgå værtøjet på Esgreentool.dk eller landmand.dk hvor du selv kan beregne dit klimaaftryk. Vil du gerne slippe for selv at skulle lave din klimaberegning kan Velas hjælpe med denne opgave. Vi har nogle forskellige produkter, så du kan vælge, hvilket produkt, der passer til til dit behov. Du kan derfor vælge at gøre det meste selv eller også kan vi gøre det hele for dig.

 

 

Har du lyst til at at komme i gang med klimaberegning, har vi klimarådgivere siddende klar, som har erfaring med at lave klimaberegninger og kan hjælpe med at lave handlingsplaner for, hvordan du kan reducere dit klimaaftryk.

Kontakt os og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig