×

Velas leverer fremtidens løsning

Klimaet er for alvor kommet på dagsorden og vores omverden stiller krav om dokumenterede klimreduktioner. Dansk landbrug er er blandt de bedste i verden til at producere fødevarer med et lavt klimaaftryk. Dansk landbrug står for ca. 22 % af Danmarks samlede udledning af klimagasser, når energi og arealanvendelse ikke medregnes. Dette svarer til 10,6 tons CO2e årligt. 
Den nye landbrugsaftale indeholder store reduktionsmål for landbruget frem mod 2030, som led i Danmarks samlede reduktionsmål på 70 % i forhold til 1990. Dette betyder, at landbruget skal medvirke til at nedbringe udledningen af drivhusgasser med op til 8 tons CO2e. Dette er store reduktioner, som kræver flere store ændringer i Dansk landbrug, hvis det skal realiseres.

Vi oplever at krav om klimareduktion blevet stillet fra flere steder fra vores omverden. Specielt finanssektoren begynder at se ind i krav om beregning af klimaaftryk ifm. ESG-rapportering.

I Velas har vi det seneste år arbejdet  med hvilke tiltag, som kan bidrage til klimareduktioner og kan rådgivning om klimavenlige tiltag som kan gøre på den enkelte bedrift. Vi har allerede nu konkrete bud på løsninger, og de 10 medarbejdere i vores KlimaTeam er eksperter i at omsætte mål til handling, uden at økonomien sættes over styr. Du kan møde vores KlimaTeam her.

Velas har, som en af de få rådgivningsvirksomheder, både størrelsen og styrken til at gøre en forskel - og det forpligter. Derfor er vi igen gået forrest og har udviklet et katalog med 20 konkrete klimatiltag. Dem kan du læse mere om her.

For at komme i gang med at få fokus på klimareduktioner er første step at kende bedriftens klimaaftryk. Dette er muligt, at få beregnet med det nye beregningsværktøjet ESGreen Tool, som Seges har lanceret. Vil du vide med om at få lavet et klimaaftryk på din bedrift se mere her

Kontakt os her hvis du vil høre mere om hvordan du kan nedbringe dit klimaaftryk, så du er rustet til de krav som din omverden vil stille i fremtiden.