×
06-11-2020

Opdatering om skærpede restriktioner i Nordjylland

Torsdag den 5. november meldte regeringen som bekendt ud, at der i Nordjylland indføres en række nye skrappe restriktioner særskilt for regionen og for syv nordjyske kommuner.

Disse kommuner er Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Læsø, Frederikshavn og Vesthimmerlands kommune. Særligt de to sidstnævnte har betydning for Velas og for vores medarbejdere på kontorerne i Østervrå og Aars, eftersom Østervrå ligger i Frederikshavn Kommune, og Aars er placeret i Vesthimmerlands Kommune. 

Regeringen kom med en række tiltag og bl.a. en kraftig opfordring til, at alle personer i de syv nævnte kommuner bliver inden for kommunegrænserne, og at man kun rejser ind, ud eller mellem de berørte kommuner, hvis man varetager en kritisk funktion eller har andre uopsættelige formål. Den kollektive trafik blev indstillet, og samtidig blev der kraftigt opfordret til, at offentlige såvel som private virksomheder sender medarbejderne hjem.

Nye forholdsregler i Velas

På baggrund af regeringens udmeldinger har vi derfor også været nødt til at tage nogle forholdsregler i Velas.

Forholdsreglerne er mange, men helt overordnet vil alle Velas' medarbejdere i Østervrå og Aars arbejde hjemmefra fra fredag den 6. november. Dette er indtil videre til den 3. december, som er den dato, regeringens restriktioner løber til.

Derudover vil vi som altovervejende hovedregel ikke afholde fysiske møder frem til den 3. december i de syv kommuner i Nordjylland. Disse vil derimod blive afholdt digitalt i det omfang, det er muligt. Er der møder, der af den ene eller anden årsag ikke kan afholdes digitalt, vil vi udskyde disse, til man igen kan samles fysisk i de syv kommuner. Tilsvarende vil vi heller ikke afholde fysiske møder i de sydlige huse eller andre steder med personer, der kommer fra de syv berørte kommuner.  

Sammen hver for sig

Det er naturligvis en alvorlig situation, nordjyderne og i særdeleshed pelsdyravlerne står i, og vi vil i Velas gøre alt, hvad vi kan, for at gøre den kommende tid så overkommelig og smidig som mulig for disse.

Indtil videre må vi alle stå sammen og gøre vores for at hjælpe hinanden med det, vi nu kan.

Vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger og opdaterer løbende på situationen.