×

Har du et BNBO (BoringsNært BeskyttelsesOmråde) på dine marker?

Kommuner er i gang med at risikovurdere deres BNBO’er. Status på dette arbejde er, at nogle kommuner er så godt som færdige med denne vurdering, mens andre er stadig i gang.

Som lodsejer kan du således befinde dig i en situation, hvor du ikke kender konsekvenserne af et BNBO på dine arealer, fordi den kommune, som BNBO ligger i, ikke er færdig med risikovurderingen.

Mens du venter på, at dette arbejde afsluttes, kan du

  • Afklare hvor på dine arealer, der måtte være udpeget et BNBO
  • Afklare hvordan BNBO vil påvirke driften af jorden fremover

 

Har kommunen afsluttet risikovurderingen af BNBO?

Du kan som lodsejer også befinde dig i den situation, at du har fået brev fra den kommune, hvori BNBO ligger, at risikovurderingen er afsluttet, og at det nu er op til det vandværk, som har boringen med BNBO at indgå en frivillig aftale med dig med henblik på at beskytte drikkevandet.  
 
Du har nu mulighed for at indgå en frivillig aftale om beskyttelse af BNBO’en med vandværk og kommune frem til udgangen af 2022 mod fuld erstatning. Derfor er det en god ide, at du sætter dig ind i konsekvenserne af at have et BNBO og de fremtidige muligheder for driften indenfor BNBO.

Velas BNBO-team kan bistå dig før og under indgåelse af en sådan frivillig aftale med vandværket.  

 

Vores BNBO Team kan hjælpe dig!

Kontakt os, hvis BNBO problematikken er relevant for dig og få hjælp til at komme rettidigt og ordentligt i gang med processen.

Du behøver ikke være kunde hos Velas i forvejen. Du kan altid kontakte vores team af BNBO eksperter som kan svare på alle dine spørgsmål. Mød teamet her.

Er du allerede kontaktet af vandværket eller kommunen eller ønsker du at igangsætte arbejdet med en frivillig aftale bør du kontake os hurtigst muligt.